Vi som skriver

Ämneslärarutbildning med inriktning mot gymnasieskolan. Ingång engelska och kinesiska.

Lynette Morgan, 25 år

Lynette heter jag och tillhör den allra första kullen (2 personer) som kommer att bli ämneslärare i engelska och kinesiska då Lunds universitet är första lärosätet i hela Sverige som erbjuder den utbildningen! Med en mamma från USA och sedan 7 år i Sydafrika är engelska ett språk som ligger nära hjärtat och är därmed ett självklart val för mig. Kinesiskan är väl det som de flesta blir mest chockade av att höra då jag egentligen inte har någon anknytning till Kina förutom att jag tyckte att det var ett häftigt och roligt språk.  Men med den position som Kina har i världen och med den framväxt landet har känns det väldigt aktuellt att lära ut detta spännande språk som ändå är det mest talade språket i hela världen. På min blogg:  www.nouw.com/onthemovewithlynette kommer ni att få hänga med mig till Shanghai där jag ska studera i ett halvår. En spännande resa där dagliga kulturchockar är ett faktum och inget är som här hemma!

 

Ämneslärarutbildning med inriktning mot gymnasieskolan. Ingång engelska, samhällskunskap och japanska.

Emelie Ekström, 27 år från Halmstad.

Från ett modelljobb för organisationen Miljöbron

 

Jag pluggade engelska, samhällskunskap och japanska i England under mitt utbytesår på gymnasiet och fastnade verkligen för dem. Funderade efter det länge på hur jag skulle kunna kombinera dem i fortsatta studier och arbetsliv, och kom fram till att jag som lärare inte behöver välja bort något av dem!
Här på bloggen fokuserar jag på att ge tips till nya (ämneslärar)studenter om studentliv, nationsverksamhet och examensarbete.

 

 

 

Ämneslärarutbildning med inriktning mot gymnasieskolan. Ingång engelska  och historia.

Nerman Hopovac, 27 år


I mitt fall halkade jag in på ett bananskal, typ. Engelskalärare kändes givet efter att ha spenderat 11 månader i Australien. Språk verkade kul och intressant, inte minst med tanke på dess å ena sidan kraft att ena men också sära på oss. Det tilltalade mig också att kunna omringas av människor där man blir ett stöd i deras personliga såväl som professionella utveckling. Det blir mitt sätt att bidra till samhälle, tänkte jag. Jag låter andra få avgöra hur väl jag lyckas med det uppdraget.
Här kommer ni kunna läsa om hur det är att skriva ett examensarbete på 30 HP, hur en vanlig vecka ser ut för mig samt vad jag ska göra efter examen.

 

 

 

 

 

 

Du är välkommen att kommentera på vår blogg men undvik ovårdat språk, personliga påhopp, spam, reklam, kränkande personuppgifter och upphovsrättsskyddat material. Kommentarerna modereras, så vi ber dig ha överseende med att det kan dröja något innan de dyker upp. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som bryter mot svensk lag eller som motverkar syftet med bloggen.

Kommentarer inaktiverade.