Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Om bloggen

Denna blogg drivs av studenter på Ämneslärarutbildning, Lunds universitets.

Med vår blogg vill vi först och främst inspirera alla er där ute som funderar på att läsa till lärare att våga ta steget! Vi hoppas också på att skapa en gemenskap för alla framtida lärare och slå ett slag för läraryrket och lärarutbildningen! På vår ämneslärarutbildning finns det studenter i alla åldrar och från olika kulturer.  Här överbryggas generationsklyftor och kulturkrockar upplöses.

Även för oss som bloggar har vägen mot ämneslärarutbildningen sett olika ut. Därför vill vi också lyfta hur det t ex är att börja studera med en del av livet bakom sig och att det faktiskt går att integrera studierna i familje- och vardagsliv? Eller om du faktiskt vill börja läsa direkt efter gymnasiet, vad är då bra att fundera på?

På den här bloggen vill vi sträva efter att ge dig som läsare en så mångfacetterad bild av både utbildningen och studentlivet som möjligt.  Du kommer också att få en hel del konkret information och tips om utbildningen och om hur det är att plugga.

Vår blogg kommer även att blicka framåt. Mot våra framtida roller som lärare och den ständigt aktuella diskussionen om vår framtida skola. Vi tror på en gynnsam framtid för läraryrket och kommer att dela med oss kring tankar och funderingar kring val av ämnen och undervisningen inom dessa.

Sist men inte minst vill vi blicka utåt och försöka ge dig ett internationellt perspektiv på vår utbildning. Hur är det, och går det överhuvudtaget, att plugga utomlands för en lärarstudent? På vilka sätt kan vi få ett internationellt perspektiv på både utbildning och framtida undervisning genom att plocka in den stora världen till lilla Sverige?

 

 

 

 

Secured By miniOrange