Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Om bloggen

Denna blogg skrivs av studenter på ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet.

Med vår blogg vill vi först och främst inspirera alla er där ute som funderar på att läsa till lärare att våga ta steget! I vår ämneslärarutbildning finns det studenter i alla åldrar och från olika kulturer.  Här möts många olika erfarenheter och perspektiv.

Även för oss som bloggar har vägen mot ämneslärarutbildningen sett olika ut. Därför vill vi också lyfta hur det till exempel är att börja studera med en del av livet bakom sig och att det faktiskt går att integrera studierna i familje- och vardagsliv. Omvänt kan vi ockskå skriva om hur det är att börja läsa till lärare direkt efter gymnasiet.

På den här bloggen vill vi sträva efter att ge dig som läsare en så mångfacetterad bild av både utbildningen och livet som lärarstudent som möjligt.  Du kommer också att få en hel del konkret information och tips om utbildningen och om hur det är att plugga.

I bloggen kommer vi också att blicka utåt och framåt – mot våra framtida roller som lärare och den ständigt aktuella diskussionen om dagens och framtidens skola.

Sist men inte minst är ambitionen att ge dig ett internationellt perspektiv på vår utbildning. Hur är det, och går det överhuvudtaget, att plugga utomlands för en lärarstudent? På vilka sätt kan vi få ett internationellt perspektiv på både utbildning och framtida undervisning?