Uppbyggnad

Det blir sällan sm vi tänkt oss. Fråga Malin Forslund, som är i Tanzania för att bl a göra VFU där under ht 2016, men jorbävningen har gjort att hon har fått arbeta med helt andra saker än hon tänkt sig. Det beskriver Malin här:

Idag har jag och Januarius vart runt till olika familjer och kollat vad de behöver för att kunna börja bygga upp sina hem igen. Efter det har vi skickat efter rundor med tegelstenar, cement etc.

19-september

En familj vi besökte för några dagar sedan fick två rundor med tegelstenar och en runda med sten. Efter lunch ringde mamman i familjen för att berätta att det hade kommit en runda med sten och en med tegelstenar. Hon var lyrisk och kunde inte tro att det var sant och att det dessutom verkligen skulle komma en vända med tegelstenar till?? Vi sa ja, det kommer en till vända med tegelstenar och då började hon gråta och frågade om jag ville ha en höna som tack.

Sedan har vi träffat en man vars hela hus låg på backen, så vi gav honom 500 blocks (större än tegelstenar) så att han kunde komma igång. Min vän Januarius pratade med hans granne senare under dagen och grannen berättade att mannen hade varit utom sig av lycka. Jag berättar för dem att det är mina vänner i Sverige som har samlat in pengar och de kan inte förstå att det är sant. Här kommer ett sms jag fick av mannen jag skrev om ovan:

SALAAM. THANKS A LOT. 500 CEMENT BRICKS WERE DELIVERED YESTERDAY.GOOD DAY

Det här inlägget postades i Ämneslärarstudent. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt