Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Studietips

5 Must-Know Microsoft Teams Tips and Best Practices - AvePoint Blog

Som förstaårselev kan det vara svårt att komma in i studierna direkt, hur man ska göra för att plugga på ett givande, men även roligt sätt. Jag tänker därför ge lite studietips på hur man kan tänka och vad man kan göra, för att både lära sig och att ha roligt samtidigt.

Renskriv anteckningar  

Mitt första och bästa tips att ge är att renskriva sina anteckningar. Oavsett om man föredrar att anteckna på papper eller på datorn, så är det alltid bra att efteråt sätta sig ner för att samla all information som man har fått på föreläsningen. Både för att repetera det som gicks igenom, och för att strukturera upp sina anteckningar. Rekommenderat är att man ska göra detta under samma dag som föreläsningen, då informationen fortfarande är ny.

Studiegrupp

Hitta en studiegrupp. Oavsett om man föredrar att studera själv, så rekommenderar jag verkligen att man hittar någon att studera med. Man behöver inte vara fem personer, det räcker också vara två. Men att hitta någon att studera med, gör studierna roligare. Att bolla idéer med varandra och att få se olika synvinklar som man själv kanske inte hade tänkt på. Det är även ett väldigt bra tillfälle att träffa nya människor och vara social, speciellt som förstaårselev. Det finns en hel del grupprum på bland annat SOL och LUX som man kan boka i några timmar, om man inte har möjlighet att sitta i biblioteken eller på utsatta studieplatser.

Kurslitteratur

Som vi alla vet, kan det finnas en ganska stor litteraturlista som ska läsas under delkursens gång, och det kan vara svårt att veta hur man ska bearbeta läsningen. Om det inte står på körschemat specifika kapitel som ska läsas till varje föreläsning, kan man bearbeta litteraturen på andra sätt. Ett tips är att lägga upp en läsplan, där man läser x antal sidor varje dag och faktiskt håller sig till det schemat. Det andra tipset är att läsa på körschemat och se vad som ska diskuteras på föreläsningen, och antingen läsa kurslitteraturen som är relevant för det området, innan eller efter föreläsningen.

Flashcards

Beroende på vad delkursen innebär, så behöver man plugga på olika sätt. Ett exempel på hur man kan plugga på ett bra sätt, är att göra flashcards. Där man skriver en fråga eller ett begrepp på ena sidan, och sedan svaret på andra. Antingen på fysiskt papper eller via sidor som quizlet. Flashcardsen är bra att ha med sig, antingen om man pendlar eller om man har 20 minuter extra, och bara kan plocka upp och gå igenom dem.

 

Jag hoppas att ni får dessa fyra studietips till användning på något sätt och att studierna inte känns allt för tunga. Kom ihåg att det inte bara ska vara plugg utan man måste ha roligt också.

Ni får ha en fortsatt bra vecka.

Olivia

oktober 20, 2021

Inlägget postades i

Okategoriserade