Snart börjar det

Nu börjar det verkligen kännas att terminsstarten närmar sig! Som många av er nya säkert upplevt har jag och Linnea de senaste två veckorna ringt runt till er för att hälsa er välkomna. Den här lilla traditionen på lärarutbildningen på Campus tycker jag är helt fantastiskt! Speciellt kul är det att få prata med er nya, ofta lite nervösa studenter och förmedla en slags kontakt och trygghet (hoppas jag!) inför det stora äventyr som snart tar fart. För det är något betryggande i att höra en röst som frågar om allt känns OK inför terminsstarten, undrar om det är några frågor, och uppmuntrar till att vara med på TURNINGEN som vi har anordnat så att ni nya studenter ska få lära känna varandra lite! (Så för er som vill vara med och glömt att anmäla er, gör det!)

För mig och Linnea har skolan på sätt och vis redan startat. Nu i veckan var vi på NÄLU möte i två dagar. NÄLU är nämnden för lärarutbildningen och där sitter jag med som representant för Kristianstads kår, och Linnea som ordförande för studentrådet. Riktigt givande och spännande att få föra elevernas talan och få vara med om utvecklingen av vår utbildning!

Men vi har också mycket annat för oss. På måndag ska vi ta tag i att fräscha upp och inreda U-rådets (Studentrådets) kontro på campus, dit jag hoppas att ni kommer på besök under terminen, dricker kaffe och pratar med oss!

Sen på tisdag och onsdag händer det jag länge sett fram emot, SI-mentors utbildningen! Då kommer vi som anmält vårt intresse att bli era mentorer inför hösten få vår utbildning. SI-mentorskapet innebär att varje klass kommer ha minst en mentor som anordnar mentorsträffar där vi tillsammans kan fördjupa oss i delkursen, hjälpa varandra inför tentan och förhoppningsvis kommer detta hjälpa er och ge delkurserna ett mervärde för er som studenter!

Så detta är bara lite av det som vi ”aktiva” håller på med nu inför terminsstarten. Själv hoppas jag att 2 september kommer snart så campus, som nu är väldigt dött och tomt, kommer fyllas med liv och med alla er nya studenter, och er gamla också så klart! Men det är väl lugnet före stormen.

Vi ses den 2e september!

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Högskolan Kristianstad (HKR) och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt