Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Övningstentor och Svenska

Att läsa vid universitet är riktigt roligt. I svenskan håller vi fortfarande på med textanalyser av både det litterära och brukstexter samt elevtexter). Våra föreläsare i Svenska är helt fantastiska och riktigt duktiga på det de gör. Allt är väl organiserat vilket gör studiernaså himla mycket lättare. Men framförallt skulle jag här vilja ge dem lite beröm för att ge oss flera övningstentor. Vi har nu både fått pröva på att skriva en epik, en lyrik samt en elev- och brukstextanalys. Vi har även fått öva på att ge respons till elevtexten, vilket får utbildningen att kännas nära knutet till vårt framtida yrke. Alla uppgifterna har varit frivilliga, men riktigt lärorika att göra. Vi har även fått tillbaks våra texter med kommentarer och kritik, så nu är vi riktigt väl förberedda på den riktiga tentan!

Detta har varit ett utmärkt sätt att få öva upp det kursinnehållet. Kursen berör ju faktiskt praktiska kunskaper om hur man gör och skriver analyser. Visst ska man också läsa böckerna, men att kunna begreppen och förstå att använda dem på rätt sätt när man väl sitter framför en text är inte alltid samma sak.

Så summan av kardemumman är att ifall föreläsare ger er frivilliga uppgifter, gör dem! Det tar lite tid, jag har suttit med studiekamrater hela söndag- eftermiddag/kväll samt nästan hela denna dag för att skriva analyser. Men som sagt är det riktigt lärorik och riktigt roligt när man kommer in i det.

Bra jobbat föreläsarna Bibi och Paul för detta upplägg och den tid ni lägger på att göra just svenska ämnet riktigt bra! Rikligt mycket ros till er!

IMG_2603

september 23, 2013

Inlägget postades i

Svenska