Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Norrsken

Vid det här laget har nog de flesta fått en ganska god bild av hur naturskönt Island är. Många av er som läser detta har till och med sett det med egna ögon, andra får förlita sig på foton och berättelser. Jag kan inte göra mer än att lägga min röst till de som hänförts av dess skönhet och försäkra er om att denna ö definitivt är en av de mest magiska platserna i världen. Det enda man skulle kunna klaga på hos Moder Natur är väl i så fall vädret. Allt som oftast, och framför allt nu mitt i hösten, är himlen molntäckt och släpper med (o)jämna mellanrum ner lite regn över oss stackars människor. Men hon kan också vara väldigt snäll mot Island, åtminstone vissa dagar. Igår bjöd vår kära moder nämligen på ett mycket spektakulärt norrsken, tätt svävandes och lekandes ovanför våra huvuden. För en sydskandinav som jag är detta såklart oerhört mäktigt, framför allt med tanke på att detta var första gången någonsin jag fick uppleva det!

DSC01342

 

 

Tyvärr äger jag inget bättre än
en liten ostadig kompaktkamera. Men
det är ett bildbevis i alla fall!

 

 

 

 

Den här veckan är det s.k. projekt week på min fakultet, vilket betyder att jag inte har några föreläsningar den här veckan och förväntas arbeta med mina uppsatser och andra inlämningar istället. Eller jo, jag har en föreläsning som ströks härom veckan och blir av nu på fredag mellan 15 och 17.20. Fin tid va? I vilket fall tycker jag att den här idén med projektvecka är ganska god, framför allt om man kanske känner sig lite stressad över att hinna med allt. Dessutom är ju som sagt terminerna mycket kortare här på Island (min sista föreläsning är i slutet av november, sen är det inlämningar och tentor i december), så pressen blir säkert mycket större inom en del ämnen.

I övrigt fortsätter vi utbytesstudenter att hitta varandra på olika sätt och hänga samman. Av någon anledning blir det mycket skandinaviskt umgänge, det är säkert en effekt som inträffar på många ställen ute i världen. Fler än en gång har vi förenats i fotbollens tecken, som i fredagens kvalspelande när Sverige tog sig vidare och Danmark åkte ut, eller som nu ikväll när Norge möter Island. I torsdags var vi dessutom runt 15 pers som gick ut tillsammans och spisade på ett av den här stadens alla otaliga USA-inspirerade hamburgerhak . Med andra ord, slutsatsen jag dragit om maten här borta är alltså att burgare är Islands nationalrätt, inte fisk!

oktober 15, 2013

Inlägget postades i

Utbytesstudier