Min lundaförälskelse

Min kärlek till Lund har funnits sen augusti 2007. Då tog jag mitt dittills största beslut och började på en gymnasieskola i Lund. Det innebar pendling på 50 minuter men jag ångrade det inte en sekund. Skolan ligger belägen mitt i centrala Lund. Jag ska inte gå in för mycket på min gymnasietid men jag vill bara uppmärksamma hur fantastisk min skolgång på Agardh var. Eleverna var öppna, lärarna var engagerade och varma, de brydde sig verkligen om en och brann för sina ämnen. Lunchen åt vi i Tegnérs matsalar eller hemma hos greken. Det var helt enkelt en fantastisk tid! Där skaffade jag mig även vänner för livet och invigdes i en lundakultur som måste upplevas för att förstås. Det är andan som sitter i väggarna, vindarna som smeker ens kind när man är på väg hem från en sen natt på nation och det är kebabens underbara smak på Botulfsplatsen i väntan på bussen hem.

studenten
Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten tog jag ett sabbatsår och jobbade i Oslo. Där fick jag lära mig massor om mig själv, om arbetslivet och om hur det är att klara sig helt på egen hand i en främmande stad. När jag kom hem började jag plugga litteraturvetenskap i väntan på att kunna börja plugga till lärare. Jag bodde inneboende i en trea på Vildanden.

Karl_Johans_gate
Jag flyttade till Oslo efter studenten. 

Lund är en gammal stad, med kullerstensgator och flera härliga parker där man kan hänga, plugga och sola. Som student finns det tillgång till en uppsjö av nationer där du kan bejaka vilket intresse du än må ha (nästan!) du kan laga mat, vara barmästare, spela sporter, dansa på nattklubb, spela teater, prata i radio eller varför inte spexa? Nationerna är också hem till många studenter. Varje dag har nationerna luncher som kostar ynka 35 kronor.

botan2
Du kan hänga i botaniska trädgården i Lund!

Allt detta har då bidragit till min lundaförälskelse. Men jag rekommenderar alla som funderar på att plugga hos oss att åka till Lund och till Helsingborg och känna in städerna. Jag kan inte säga hur det är att bo i Helsingborg, men jag har många vänner som bor där och trivs. Jag är en lundatös även om jag knappt vågar cykla i stan (cyklisterna är galna i Lund) och inte har några tungspets R heller men det är ändå staden som har fångat mitt hjärta.

Vilken stad kommer du bo i till hösten? Vilka människor kommer du möta? Det vet du inte. Men du kommer att möta mig och alla mina aktiva på Campus om du börjar hos oss på lärarutbildningen. Och… Jag lovar dig att du inte kommer att bli besviken! 

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Gymnasieskola, Lund. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt