Mässan i Göteborg!

För över ett år sedan fick jag frågan om jag ville jobba som studentambassadör. Jag tackade självklart ja och fick åka som första resa till Stockholm. Sen dess har jag varit på diverse högskolemässor och arbetat. Jobbet som studentambassadör handlar om att rekrytera nya studenter. Vi står på hösten på stora mässor i Göteborg, Stockholm och Malmö. På våren åker vi till mindre städer runt om i hela Sverige. Vi jobbar även på Öppet hus, och andra informationsdagar. I år stod jag inte tillsammans med Campus Helsingborg utan med min kår, humanistiska och teologiska kåren. I Lund finns det olika kårer som alla innehåller olika program och kurser. Vår kår innehåller bland annat språk, litteratur, präst, journalist, bibliotekarie och såklart lärare för att bara nämna några saker. 

Jag kom upp till Göteborgs i onsdags kväll, checkade tillsammans med de ca 25 andra från Lund som också skulle jobba på mässan. På mitt rum möttes jag av en kingsize säng och utsikt över Liseberg, korsvägen och Universeum.
bild 2
bild 3
Första bilden är tagen utanför Gothia och den andra är tagen från översta våningen. 

Torsdagen innebar mässjobb 10-16, vilket innebär att hela mässhallen är full av utställare, allt från de största universiteten till försvarsmakten och små folkhögskolor. Många delar ut roliga saker så som väskor, pennor, strumpor och godis. Lund universitet hade en stort och väldigt snygg monter. Vi delade sida med blivande samhällsvetande, piloterna och juristerna. På mässan pratar man med otroligt många ungdomar som ibland precis vet vad de vill göra och utbilda sig till, men även med de som är osäkra. Jag brukar ge rådet att inte stressa upp sig. Att kanske ta ett sabbatsår med jobb och resande. Eller så föreslår jag en rolig kurs i Lund för att testa på studentlivet. Jag kan prata om många olika karriärsvägar, kurser, program, kombinationer och vägar, vilket är väldigt roligt! Ibland kan man hjälpa någon att hitta sin drömutbildning och ibland kommer någon som vill bli lärare! Då skiner hela jag upp lite extra och börjar med stor entusiasm att berätta om utbildningen och yrket. Om någon av er hitta hit, kan ni inte skriva till mig då? Det vore så roligt! 😀

På fredagskvällen efter mässan hade Chalmers bjudit in oss till middag i deras kårhus. Det var väldigt mysigt! Efter det tittade vi studentambassadörer på fotbollen och till sist gick vi tillbaka till hotellet och åkte upp till översta våningen och blickade ut över Göteborg. En mycket bra dag (förutom matchresultatet då!)

Lördagen bestod också av mässjobb med vid det laget trötta fötter. På kvällen var det dax  att åka hem, men innan mässan så återstod resan sista hotellfrukost!
bild 4
Pannkakor med grädde, sylt och sirap! Plus en liten kärleksmums 🙂

Nu är det söndag och veckan ska kickas igång i morgon. Då är det C-uppsats, matlådor, kårrepresentation och På spåret premiär. Inte lika lyxigt som gothia, men jag tycker personligt att hemma är bäst!

bild 1
På plats på mässan. 

Det här inlägget postades i Studentambassadör. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt