Lite klassiker redan nu?

Jag har redan tipsat er som ska lära historia till hösten om hur man på ett roligt och lätt sätt nu under sommaren kan komma igång läsning och spel för att göra höstterminen lite enklare för sig. Nu kommer tips till er som ska läsa svenska! Jag är här inte mera kunnig än er, för jag ska också börja läsa svenska först till hösten. Men jag vet att det är mycket läsning och jag vet med mig själv att jag inte är så duktigt som jag gärna velat vara på att svälja stora mängder av litteratur på kort tid!

1311366-Émile_Zola_Thérèse_Raquin

Så därför har jag tänkt börja läsa lite av de klassiker som vi kommer stöta på under hösten redan nu! Jag tänkte mest läsa på lite inför vår tredje delkurs som kommer vara i litteraturkunskap. Jag har själv just läst färdigt Thérèse Raquin och ska börja läsa Robinson Crusoe. Om jag får tid över ska jag även ta mig an lite fler av klassikerna vi kommer ha under hösten.

Exempel av andra böcker inför hösten är:

Jane Eyre av Charlotte Brontë

Den unge Werthers lidande av Goethe,

Det går an av Carl Jonas Love Almqvist

Hamlet av Shakespeare

Fröken Julie och Röda rummet av Strindberg

Madame Bovary av Flaubert

Tartuffe av Molière

Candide av Voltaire.

Så har ni tid över för lite läsning nu innan skolan börjar så varför inte sätta tänderna i någon av de ovanstående böckerna? Själv mår jag bäst när jag i lugn och ro kan läsa mig igenom böcker, så jag ska försöka hinna igenom några redan nu, så blir det mer tid att läsa resten sen i höst! Hoppas ni är lika peppade som jag inför höstterminen! Det ska bli roligt!

Här är för övrigt en viktig länk om ni inte redan tittat på litteraturlistan och kursplanen för hösten! http://www.uvet.lu.se/index.php?id=3273 Tänk bara på att litteraturlistan är förra årets och små ändringar kan förekomma!

 

Det här inlägget postades i Svenska. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt