Kom du in?

Hej allihopa!

Idag kom de efterlängtade antagningsbeskeden. Jag hoppas att du kom in och att du nu längtar till den 2 september då du börjar på ämneslärarutbildningen! Jag minns när jag fick mitt besked. Jag uppdaterade min facebook med orden “om fem år är jag gymnasielärare!” Detta utmynnade i en like-kavalkad och jag började drömma om livet på Campus Helsingborg.

DSC01420
Såhär glad var jag när jag fick mitt antagningsbesked!

Idag tänkte jag tipsa er om det som ni redan nu bör kolla upp. 

1. Bostad. Var vill du bo? Du kan redan nu, med ditt antagningsbesked söka bostäder, och det är att rekommendera så du har en fin och mysig lägenhet till september.

I Helsingborg finns det massor av olika studenthem. Du hittar alla här: helsingborgsstudent.se
HBG
Bo i Helsingborg?

I Lund så finns alla olika studentbostäder samlade på en sida nämligen AFB. afb.se

2. CSN. Om du klickat i ansökan om studiemedel när du sökte in så kommer du få melj av CSN om att det är dax att ansöka om studiemedel. På deras hemsida står det väldigt enkelt om hur du ansöker. Vi får oftast pengarna utbetalda den 25 varje månad, men eftersom vi börjar skolan den 2 september så måste vi först bli registrerade av skolan första dagen och sen skickar skolan in det till CSN. Pengarna brukar i regel komma en vecka efter det.
PS! Sök alltid CSN för ett helt år, inte ett halvt!

3. Kanske ta en tur till Helsingborg om du inte känner till staden. Gå på stan, kolla in Campus och få en känsla för staden du snart kommer att bo i!

Vidare lite senare i sommar kommer du få hem ett välkomstbrev. Det innehåller information om kursstart, nollningen och om vilka aktiviteter vi lärarstudenter ska göra under första veckorna (MYCKET roligt utlovas!)

2011-11-14 16.51.28-1
Här kanske du sitter om ett par månader? Vi hörs!

Det här inlägget postades i Studentbostad. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt