Kaos

14-sept-3

Som många av er vet så befinner jag mig just nu i Tanzania i en stad som heter Bukoba. I lördags drabbades området av en jordbävning som raserade stora delar av staden och skolan där jag praktiserar.

Chock

I dagsläget har 17 personer omkommit och hundratals har skadats. Från att ha haft så lite har de nu ingenting kvar. Under nätterna går familjer runt med madrasser på gatorna för att hitta någonstans att sova. Det är kaos. Alla är i chock. Många har ingenstans att ta vägen. Barnfamiljerna har förlorat allt och framtiden ser dyster ut då inget av dt som har förlorats kommer att ersättas.

Sover ute

Alla kämpar hårt för att klara sig genom denna tragedi men förvirringen är stor. Det jag vet är att jag vill hjälpa till och att jag inte är ensam om det. Det är inte hållbart att familjer med små barn ska sova ute, men dt finns inget annat för dem att göra då deras hem är förstörda.

14-sept

Nu startar jag en insamling. Pengarna kommer främst att ge barn någonstans att sova, klara sig genom dagen samt ge mina elever möjlighet att fortsätta sin utbildning.

De som känner att de vill hjälpa till kan swisha mig på nummer +4673-738 83 08,+4673-738 83 08, så kommer jag se till att pengarna hamnar på rätt ställen. Minsta krona kan göra skillnad.

MALIN FORSLUND

Det här inlägget postades i VFU i Tanzania. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Malin, har swichat 200:-, ska sprida det till så många jag kan!
    Du är fantasktisk!

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt