Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

fyra skrivtips

Veckan efter påsken var det svårt att komma in i examensarbetsskrivandet igen. Jag lyckades skriva två meningar på en vecka och Elin kanske någon mer. Vi bestämde oss därför för att isolera oss i min sommarstuga några dagar. Vi packade ner all litteratur, våra datorer, ett ombyte och raggsockar och sen åkte vi. Efter att ha skrivit x antal hemtentor, mindre uppsatser och nu kommit en bra bit in i examensarbetet tar Elin och jag oss nu friheten att ge er bloggläsare våra bästa skrivtips.

Skrivtips 1 handlar om att hitta en plats där du kan få vara ostörd och där du minimerar risken till prokrastinering. I min stuga finns inte så mycket mer än en kortlek och då det var för kallt för att bada fanns det inte så mycket kvar att göra förutom att skriva.

Skrivtips 2 handlar om att utföra ärenden när du tar paus. Veden tog slut så i en skrivpaus köpte vi ny. Vi har hört att det är bra att röra sig när man pausar och skaffa ved och hugga ved var en bra paus.

MEN! Med risk för motsägelse – ta en paus där du verkligen inte gör någonting också. Mellan hagelskurar tittade solen fram och då poppade vi popcorn och lapade sol. Det var precis så härligt som det ser ut.

Tips nummer 3 handlar om att man måste fylla på med energi med jämna mellanrum. Kaffe och soppa gillar vi. Låg blodsocker gillar vi mindre.

Tips 4 handlar om vad man ska göra när man kör fast. Jag tycker det bästa är att börja skriva på något annat stycke eller kanske läsa lite för att få omväxling. Lyxen med att vara två är att man kan hjälpas åt. Ibland har vi skrivit svåra stycken tillsammans. Läst högt, omformulerat, letat synonymer och bekräftat varandras tankar. 

Nu är det lite mindre än en månad kvar till deadline. oj. 

hej från Maike

 

 
maj 6, 2019

Inlägget postades i

Okategoriserade