Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Första skolveckan har passerat!

Nu har första veckan i skolan gått och det har varit underbart roligt! I måndags körde vi igång vid tio med föreläsning i stora salen på andra våningen. Sedan bjöd vi på lunch uppe på C5. Klockan ett var det dags för klassträffarna och de glada och spända mentorerna skulle träffa sina klasser för första gången! Jag sprang runt i klasserna och hade musikquiz medan alla hade andra tävlingar och lära-känna-lekar. Mitt i en Iron Maidenlåt dog mina högtalare, men som tur va hade min dator helt okej ljud så det löste sig ändå.

Efter dessa aktiviteter var det meningen att alla anmälda ettor skulle tura tillsammans med mentorerna, mig och några från eventutskottet, men under dagen tvingas vi ta det tråkiga beslutet att det regnar och blåser för mycket för att våga gå ombord. Jag tänkte bara på min egen sjösjuka och ville inte ha flera stackars ettor som minns sin första dag med illamående eller värre… Så vad skulle vi då göra? Jag började ringa runt till Helsingborgs pubar och lyckades hysa in oss på först två stycken för att sedan sammanstråla oss på Harrys. Där satt vi och snackade, vissa åt och några njöt av olika typer av förfriskningar! Dock fotade jag oerhört dåligt då jag vid den tiden var rätt trött.

harrys
Här satt vi och myste i måndags!

Mycket av tiden går just nu åt att planera Si-mentorsträffarna. Nu har alla ettor och tvåor schema med träffar för hela september och oktober, vilket känns grymt roligt! Alla mentorer är taggade och jag har även höst rykten om hembakade kakor…

Photo 2013-09-02 16 49 46
De tre engelskmentorerna Sofia, Linda och Emelie!

Vi är även i startgroparna att planera terminens sittning som denna terminen enligt tradition ska vara på en nation i Lund. Jag vill gärna tipsa er om att bli medlemmar i en nation, och på så sätt även stödja kåren. Så dra till Lund och skriv in er på en nation!

Jag har börjat läsa didaktik i historia nu. Min lärare beskrev min kommande kurs ungefär såhär ”Ni ska diskutera, fundera över ert kommande yrke som historielärare och ni ska även stå här framme  vid tavlan och svettas och skaka.” Vår lärare tycker väldigt mycket om att skrämma oss, men han är rätt snäll och vill verkligen att vi ska utvecklas i vår roll som historielärare. Vilket jag tycker är jättespännande!

Nästa vecka ska jag sitta och ha mitt kontor öppet för första gången, självklart blir jag sjuk första veckan 🙁 Jag ser fram emot att träffa er alla!

STOR KRAM!

september 6, 2013