Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Fjärilar i magen

Dagen med stort D har passerat och visst var det härligt att se alla nya förväntansfulla ansikten på skolan i måndags. Jag kom tidigt till skolan och strax fylldes hela foajén av ett enda stort sorl. Minns själv dagen när jag kom hit för första gången för tre år sedan. Osäkra känslor och fjärilar i magen. Vem var mina nya klasskamrater? Fanns det fler som jag, som lite senare i livet kommit på sitt kall? Som hade barn? Hur skulle jag någonsin hitta rätt i denna stora byggnad? Tänk om jag kom för sent? Vad förväntades av mig? Hade jag rätt böcker? Frågorna man hade kan göras till långa listor! Någon som känner igen sig därute?

Efter att ha pratat med några nya studenter insåg jag att alla mer eller mindre har samma frågor och tankar som dyker upp när man börjar. Tveka därför inte att höra av er till oss ”äldre” lärarstudenter eller till institutionen om det dyker upp frågor. De som arbetar där är helt underbara och mycket hjälpsamma.

Nåväl, nu sitter jag och har klarat av 4 terminer av min utbildning och är fortfarande lika förväntansfull när jag kommer hit. Osäkerheten har släppt och jag vet till vem jag skall gå om jag undrar över något. Vet också att det fungerar att vara mamma och plugga. Det är ett privilegium som jag inte vill vara utan. Kan hämta min dotter direkt från skolan de flesta dagarna i veckan och behöver aldrig ha dåligt samvete för att hon är sist kvar på fritids. Vet också att många med mig på utbildningen delar samma situation, de har barn och får det att fungera alldeles utmärkt att vara förälder och student. Längre fram under mitt bloggande är min tanke att jag skall presentera några utav de studerande föräldrarna här, så att även de får dela med sig av sina erfarenheter. Jag kan ju lova er att det blir många goa skratt när man involverar familjen i studierna. Mer om det senare.

Lite kort om mig är att jag är 39 år gammal, fast jag känner mig som 25. Har en dotter, Lovisa, som snart fyller 10 och två bonusdöttrar, Clara och Caisa, 19 respektive 13 år gamla. Bor tillsammans med maken och dottern i ett litet hus strax utanför Helsingborg. Mitt ingångsämne är engelska och just nu läser jag svenska med inriktning på gymnasiet. Min dotter är mycket musikaliskt involverad vilket gör att jag som så många andra föräldrar får köra hit och dit för alla aktiviteter. Men man vet att det ger dem så mycket så det gör man mer än gärna. Dessutom gör det mycket för sammanhållningen i familjen.

Att jag valde engelska som ingångsämne berodde dels på mitt stora intresse för språk och litteratur, men även för att jag under mitt arbetsliv jobbat mycket med England och därför lärt känna många engelsmän och den engelska kulturen. Att läsa engelska här är ju så mycket mer än bara språket, det är litteratur, historia och mycket annat som rör de engelsktalande länderna.

Som jag tidigare nämnt, tveka inte att höra av er om det dyker upp frågor!

Lycka till och njut av alla förväntansfulla känslor!

Petra

september 4, 2013

Inlägget postades i

Studera med barn Svenska