Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

En sväng förbi Skandinavien

Efter en minst sagt intensiv weekend på fastlandet och en hyfsat lång söndag på resande fot är jag nu tillbaka på ön, utmattad men väldigt nöjd med vad helgen bjöd på. Själva anledningen till att jag tog mig an denna tripp var förstås min kusins bröllop på lördagen, men jag hann med en hel del annat innan dess. När jag kom till Helsingborg på torsdagkvällen trillade jag (förstås helt planerat) in i den veckoenliga uppladdningen för en social afton på Villan. Denna gång var det oktoberfest-tema, vilket lockade väldigt många besökare med glada miner och utstyrslar. Hoppas trycket på vår kära studentpub håller i sig, för personligen tycker jag att den är viktig för oss på många sätt, och inte är det många studenter i landet som har en så vacker byggnad till sitt förfogande. Innan jag reste uppåt i landet på fredag eftermiddag hann jag med en sväng till Campus också, vilket var ett kärt återseende. Framför allt blev jag väldigt imponerad av hur fint kontoret nere på E1 blivit! Om ni inte redan varit där uppmanar jag er starkt att bege er ditåt och ta en kaffe när Linnéa eller någon annan i U-Rådet är på plats. Jag kan knappt vänta på att få göra det själv när jag kommer tillbaka i januari!

DSC01181

Här i Reykjavík är det full fart på kulturlivet, precis som jag förstått att det ganska ofta är. För ett par veckor sedan var det litteraturfestival här i staden, med mängder av författare och poeter från hela världen på plats. Bland annat höll då Kjell Espmark från Svenska Akademien tal om sin nära vän nobelpristagaren Tomas Tranströmer, mycket fint var det. Både förra veckan och den här bjuds det på filmfestivaler, med en uppsjö av filmer i olika storlekar att välja mellan. Förra helgen såg jag en film om det amerikanska bandet LCD Soundsystems tid kring deras sista konsert innan de lade ner och ett par dagar senare gick jag på ett franskt/italienskt drama vid namn ”La Grande Bellezza”, en av de vackraste och mest speciella filmer jag sett på länge! Den här veckan fortsätter festen med ett gäng intressanta rullar att kolla in, känns härligt att bara chansa lite vid sådana här evenemang och prova det som låter roligast. Om några veckor är det dags för en av Islands största musikfestivaler, Iceland Airwaves. Självklart har jag biljett till detta och ser med stor spänning fram emot vad man kan upptäcka bland en så stor mängd för mig okända band. Som ni märker är det verkligen ingen brist på kulturella evenemang här på ön, det är i stort sett bara att välja och vraka närhelst man känner för att låta sig kultiveras en aning.

oktober 1, 2013

Inlägget postades i

Utbytesstudier