En kort resa till Lyon

Hej lärarstudenter!

Som vanligt är det fullt upp på Campus för mig. Men här om veckan tog jag faktiskt och åkte till Frankrike. Veckan innan grammatiktentan hade vi inte så mycket i skolan, så då åkte jag och hälsade på min pappa som precis flyttat till Lyon.

Det är fantastiskt att vara ute och resa och insupa atmosfären och historien från en annan plats. Lyon har en väldigt intressant historia, men gamla romerska lämningar att besöka, katedraler vars äldsta delar är från 150-talet (!) och en fantastisk kyrka byggd 1870 av privata investerare och är fylld med nationalromantisk mosaik.

IMG_2831
Romerska lämningar i Lyon

Är ni ute och reser se alltid till att få en historisk bakgrund av platsen ni besöker, det gör det hela så mycket roligare! Det är självklart problematiskt att resa när man studerar, det finns helt enkelt inte tid till det. Jag hade tur denna gång att kunna åka iväg, men det blev en hel del plugg under resans gång för att inte hamna efter. Men får man chansen att resa så ta den! Det ger en så mycket att se världen och andra platser. På tal om andra platser ska jag även till Japan med min kör 2015, då kan vi snacka mycket historia och kulturella upplevelser!

IMG_2884
1800-tals mosaik

Men till dess får jag resa genom litteraturen. Nu efter grammatikkursen börjar första kursen i litteraturhistoria, och så mycket vi har att läsa! Helt galet! Så ny får jag sluta skriva och ta mig an lite Pappa Goriot.

Det här inlägget postades i Ämneslärarstudent. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt