Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

En intensiv vecka fylld med mat, tenta och möten

Universitetsstudier kan ibland gå väldigt upp och ner. Förra veckan var en väldigt intensiv vecka för mig. Först och främst hade vi en hemtenta att skriva. Vi fyra texter att analysera. Vi hade från tisdag kl 12.00 tills fredag 23.59 på oss att skriva. Detta innebar att jag och några av mina kära klasskompisar satt på UB (universitetsbiblioteket i lund) och skrev från klockan nio på morgonen tills klockan fem på eftermiddagen. Strukturerat, disciplinerat och effektivt!

IMG_2616
Jag och Jasmin sitter på UB och skriver tenta

Det enda problemet för mig var att jag både onsdag och trosdag hade möten att gå på klockan sex. På onsdagen var jag och Linnea på AF-borgen och träffade LUS (Lunds universitets studentkårer). Vi fick information om deras arbete och hur organisationen fungerade, vi fick träffa andra aktiva inom lunds studentkårer och framförallt bjöds det på mat! Min pojkvän brukar beskylla mig för att bara vara aktiv för all god mat man får, och kanske ligger det något i det. Kvällen bjöd på fantastisk ost och skinkpaj! Tyvärr gjorde den överhängande tentan att Helsingborgsrepresentanterna fick åka hem tidigt från festligheterna. Klockan nio var jag hemma igen, trött och utmattad efter en god och produktiv dag.

IMG_2619
Höstfint Lund

På torsdagen, efter 8 timmars studier, var det istället ett fackligt möte i Svedala jag skulle iväg på. Genom att vara ordförande i vår fackliga förening på skolan så sitter jag även med i distriktsstyrelsen för facket, och där skulle det väljas en ny ordförande! Mycket spännande. Och hållas möte så klart.

Det roliga med distriktsmötena och att få vara en del av dem är att man dels får träffa aktiva lärare, och dels får på nära håll följa det fackliga arbetet ute i Skåne. Varje möte tas det upp antingen hur löneförhandlingarna gått i de olika kommunerna, eller hur de funkar med förstelärartjänsterna osv. Mycket spännande! På det mötet bjöds det på smörgåstårta. Mums. Men åter igen var jag inte hemma förens vid nio tiden. Återigen trött men glad.

Så det var min intensiva vecka. Denna vecka är mycket lugnare, med en ny delkurs som drar igång. Nu är det dags att sätta tänderna i grammatik! Ojoj vad jag kommer behöva vara fokuserad inför detta. Grammatik har jag alltid haft svårt för. Men vill man så kan man.

Och jag vill!

oktober 7, 2013

Inlägget postades i

Okategoriserade