Det där lilla extra!

Det finns tusen anledningar att välja ämneslärarutbildningen vis Campus Helsingborg. Utbildningen är ett samarbete mellan Kristianstad och Lund. Jag kommer själv från Kristianstad och gick gymnasiet i Lund. Därför vet jag att dessa två fantastiska städer har mycket att erbjuda! Helsingborg förknippade jag med Väla och Helsingör. Våren 2011 läste jag litteraturvetenskap i Lund och grämde mig över att jag skulle bli tvungen att flytta från Lund för att kunna fullfölja min dröm om att bli lärare. Närmaste skolan var Växjö. Men i mars får jag nys om att det ska starta en helt ny ämneslärarutbildning på Campus Helsingborg! Jag blir eld och lågor och åker till Helsingborg på Öppet hus. Efter en promenad från tåget längs havet möts jag är den stora byggnaden som skulle komma att bli min skola i fem år framöver. Eftersom vi är den första kullen som ska börja så fanns det inga lärarstudenter ännu, men det brydde jag mig inte om. Här skulle jag gå! Under sommaren fick jag beskedet om att jag hade kommit in. Lyckan var total. I september började skolan och då även nollningen. Jag har aldrig ångrat mitt val och uppskattar varje dag, varje lektion och varje intressant diskussion med mina klasskompisar.

Men det var ju egentligen inte detta jag skulle prata om idag…

Jag tänkte berätta om tre roliga saker DU kan sysselsätta dig med under din studietid.

1. Lärarna riksförbund har en aktiv studerandeförening på Campus. De anordnar föreläsningar, workshops och små resor för alla medlemmar. Det senaste vi gjorde var en teaterworkshop om olika situationer som vi som blivande lärare kan stöta på. De superduktiga improvisatörerna spelade upp olika scener och vi fick gå in och försöka lösa dem. Vi fick även diskutera efteråt vad som hände, hur man hade kunnat reagera med mera. Det var så inspirerande!
WS
WS2
Två Bilder från teaterworkshopen! 🙂

2. Evenutskottet! Det är partyfixarna! De planerar spelkvällar, sittningar och mycket annat. Jag har själv den senaste veckan suttit och gjort placeringskort till sittningen där två personer får vars en del av en låtrefräng och ska försöka hitta varandra genom att sjunga! Sen ligger hela refrängen på sittplatserna och så vips har de sin bordsplacering!

sittning2
Förra sittningen var jag utklädd till att jag kom direkt från VM 1994.

3. Påverka din utbildning. Eftersom vi är en så ny utbildning så är många lärare öppna för förslag och förändringar. Jag själv arbetar på 25% med utbildningsfrågor på lärarutbildningen. Det innebär att jag möter studenter med olika frågor kring utbildningen eller klagomål. Jag går även på möten där utbildningen diskuteras och arbetas med. Jag kan inte tänka mig ett bättre extrajobb och det är verkligen ett helt fantastiskt privilegium att få arbeta med det man tycker mest om! Är du kanske vår nya studeranderepresentant?

Så sitter du i valet och kvalet om att börja jobba, plugga eller något annat. Ta en chans att börja plugga, få nya vänner, nya lärdomar och en väg mot ett så himla viktigt yrke! Under tiden kommer vi ge dig roliga föreläsningar, workshops, fester, sittningar, grillkvällar och vi jobbar för att ha Sveriges bästa lärarutbildning!

barnboken
Kurslitteraturen och jag!

Glöm inte: sista anmälningsdagen är 15 april!
Ikväll ska jag vara Pocahontas på sittningen så kolla in här snart igen så ska du få se på roliga bilder! 

Det här inlägget postades i Ämneslärarstudent, Campus Helsingborg, Högskolan Kristianstad (HKR), Lund. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt