Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Bonjour vänner!

Roligt att du har tagit dig hela vägen till detta blogginlägg för att läsa om mina upplevelser och tankar kring vardagen i underbara Paris.

Jag heter Stephanie och går min åttonde termin på Campus Helsingborg. Just nu har jag min VFU på Svenska skolan i Paris och är ute i ämnet historia. Jag har årskurs 7-9 och alla årskurser på gymnasiet. Klasserna är mycket mindre än vad vi är vana vid hemma i Sverige. Årskurs 7-9 är en väldigt liten grupp där en årskursintegrerad undervisning sker. Det är ett intressant sätt att jobba på och jag kommer berätta mer om hur jag förbereder lektioner till dem och upplever undervisningen. Gymnasieklasserna är större, de är mellan 11-15 elever.

I skrivande stund har jag många idéer om vad jag vill skriva om. Jag vill skriva inlägg om hur jag tog kontakt med skolan och bestämde mig för att åka hit. Jag vill även berätta om årskursintegreringen och försöket till integrering mellan franska och svenska elever. Men vad vill du som läser detta inlägg veta mer om? Kommentera gärna med frågor eller skriv till mig privat på Facebook eller mejla a7915san@student.lu.se 

Vi hörs snart igen. 
Au revoir!

maj 6, 2019

Inlägget postades i

Okategoriserade

En kommentar

  1. kristina ponting

    Vi behöver bra lärare:) Jag kommer fortfarande ihåg min lågstadie och mellan stadie lärare:) Fast jag är 60+ år fyllda.

Kommentarsfältet är stängt.