Avresan är nära

Nu är den mycket efterlängtade och emotsedda avresan nordvästerut snart kommen! Tidigt på lördag morgon ger jag mig av från Alingsås, där jag bott de senaste veckorna, ner till Göteborg, där jag kliver på färjan som tar mig över till Fredrikshamn i Danmark. Därifrån hoppar jag på tåget och beger mig till Hirtshals, på den västra kusten av Jyllands nordligaste spets, där det stora fartyg som ska bära mig till resans första anhalt, Torshamn på Färöarna, kastar loss från. Enligt biljetten kommer resan över ta ungefär 32 timmar och blir förhoppningsvis rena kryssningen, med den lilla skillnaden att jag ska ut på Nordsjön och inte i Karibien.

Som jag skrivit tidigare känns det faktiskt som att jag haft oväntat få förberedelser att ordna med innan jag drar. Packning och det viktigaste pappersarbetet är avklarat, nu är det bara att ta på sig sina favoritskor och traska ut i världen. Inte för att det är så långt att gå (eller segla och flyga), men något av ett äventyr får vi i alla fall hoppas att det blir!

Det här inlägget postades i Utbytesstudier. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt