23 dagar kvar!

Detta får bli mitt första inlägg på denna blogg, Lärarstudentbloggen, som med tiden förhoppningsvis kommer fyllas av intressanta texter både från mig och från de andra skribenterna. Personligen lovar jag att bjuda på en mängd olika tankar, observationer och upptäckter, framför allt ur ett perspektiv som utbytesstudent, men också i egenskap av student vid Campus Helsingborg och dess ämneslärarutbildning.

Idag är det 23 dagar kvar tills jag ger mig iväg utomlands för att göra en utbytestermin som en del av mina lärarstudier. Väldigt tidigt avresedatum tänker ni nog, speciellt med tanke på att terminen vid min fakultet på Island inte sätter igång förrän den 2e september, men det har sina anledningar. På vägen till terminsstarten tänker jag nämligen bland annat ta en liten avstickare till Färöarna i några dagar. Ni vet, den där regniga och dimhöljda ögruppen mitt ute i Nordsjön med knappt 50 000 innevånare och ett fotbollslag som på senare tid lyckats skrämma upp oss svenskar både en och två gånger. Dit ska jag ta mig medelst en 32-timmars färjeresa från Danmark 27e och 28e juli. Naturligtvis kommer jag rapportera här på bloggen både om överfarten och om äventyren i land!

Vad som sker när jag väl sätter min fot på Island återstår att se. I skrivande stund har jag, som tidigare annars planerat och väl emotsett, ingen plats vid den EILC (Erasmus Intensive Language Course) som under knappt tre veckor äger rum i ett pittoreskt fiskesamhälle beläget i de undersköna isländska Västfjordarna. En riktig besvikelse, men tydligen hade de ett oväntat högt söktryck till kursen i år och var tvungna att prioritera bland ansökningarna. Om det faktum att jag blev utan plats beror på mitt nordiska ursprung och därmed förväntas redan kunna isländska flytande (eller nordiska, alla språk här uppe är väl typ likadana?), eller om jag helt enkelt bara hade otur i lottdragningen har jag ingen aning om, men som vi alla vet är det mycket i livet som inte blir vad man tänkt sig! Optimist som jag är sitter jag nu istället och funderar över hur man bäst utnyttjar de cirka tre veckor jag har till hands innan introduktionsveckor och annat skojigt sätter igång. Tack och lov har jag boende mitt i Reykjavik city från första augusti, som inneboende hos en mycket trevlig isländsk tjej, fast istället för att sitta på rummet och häcka går jag i tankarna om att dra på en liten resa runt den stora ön, längs med den 1339 kilometer långa Hringvegur. Men än en gång, besök gärna bloggen ofta så får både jag och ni läsare se vad som händer!

Friður!

Det här inlägget postades i Utbytesstudier. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt