Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Takk fyrir, Háskóla Íslands!

Efter lite dryg tre och en halv månads studier vid Háskóla Íslands är det nu alltså ett avslutat kapitel. Det var med lika delar sorg och lättnad jag klev ut från min sista examination igår eftermiddag, ut i snön och kylan som lagt sig över landet årstiden till ära. Även om det egentligen inte rör sig om så särskilt lång tid jag faktiskt läst här, är såklart tanken på att det är över för den här gången ganska vemodig. Samtliga kurser har varit oerhört intressanta, och jag känner verkligen hur mycket jag fått med mig från dess innehåll. Både lärare och annan personal har varit rakt igenom tillmötesgående och sett till så att framför allt vi utbytesstudenter har trivts bra. Kort och gott, jag har haft en alldeles strålande termin här på Island!

Flyget hem till fastlandet lyfter däremot inte än på en vecka. När jag bokade min biljett visste jag varken hur mycket tid jag skulle behöva till uppsatsskrivandet eller exakt vilket datum sista tentan skulle äga rum, så jag valde att hålla mig på den säkra sidan. Nu känner jag dock att den här tiden ändå är ganska bra att ha, eftersom jag i och med detta hinner köpa julklappar, rensa ut lägenheten tillsammans med mina två sambos samt bada i de underbart varma utomhusbassängerna en eller två gånger till. Dessutom skadar det ju inte att kunna lägga lite tid på att gå igenom sina ägodelar ett par gånger och kanske skänka bort eventuellt överflöd. Men framför allt ska jag bara försöka se till att njuta så mycket som möjligt av de saker jag uppskattat mest här på Island. Snart är jag ju tillbaka i Helsingborg och vår kära lärarutbildning igen, och då förmodar jag att det blir full fart från första dagen!

Sjáumst!

december 13, 2013

Inlägget postades i

Utbytesstudier