Spontanbesök från Sverige

När jag och en av mina bästa vänner Mathilda i somras pratade om att hon skulle komma och hälsa på mig i Kina kändes det ändå väldigt långt bort. Hon har ju trots allt en hel familj nu som ska tas hänsyn till, så även ifall jag verkligen ville att hon skulle komma och hälsa på så förstod jag också att det förmodligen inte skulle gå.

Plötsligt så får jag meddelande från henne om att hon hittat riktigt bra flygbiljetter och att Marcus gått med på att hon drar till andra sidan jorden och lämnar barnen med honom! Så himla fantastiskt att få vara i Kina tillsammans igen fast den här gången utan hatet och bitterheten.

Torsdag förmiddag landade Mathilda och Carina och jag satt i skolan och hade hörförståelse lektioner… Dock blev det rätt bra ändå, jag hade lektion fram till 14.15 och eftersom att de landade vid 11-12 tiden var det ganska lagom tid för dem att få sina bagage och ta sig in till Shanghai City.

De bodde på lyxens lyx, mitt i stan på ett riktigt flådigt Radisson med utsikt över skyskraporna. Önskar jag också kunde bott där haha! Men, har man lektioner på morgonen och de ändå är jetlaggade så får man bo kvar på campus.Den korta men intensiva visiten kan nog bäst beskrivas som en riktig mat och shopping weekend! Vi åt SÅ MYCKET GOTT, och shoppade riktigt smart och kanske mycket. Matresan började med Korean BBQ som var lika gott som vanligt, äter där varje vecka och börjar känna mig som en riktig stammis.

Dag två bjöds på alla våra favoritkinesisks rätter som vi minns från förra kinaresan, riktigt riktigt gott var det också! Det är nog bland de godare “vanliga kinesiska rätter” jag ätit sedan jag kom hit. Längtar redan till nästa gång jag går dit! Sedan åkte vi över floden och shoppade, shoppade shoppade. Min kinesiska är nog aldrig så bra som den är just när jag prutar haha! Vilket är en stor fördel här i Kina, jag hör ju vad de är för priser de vanliga turisterna får, det skiljer ganska många hundralappar och ibland tusenlappar från de priserna jag får, oftast med meningen “eftersom du pratar så bra kinesiska vet vi att vi inte kan lura dig”.  Som grädde på nosen av denna dagen åt vi på ett riktigt riktigt bra Malatang ställe, soppan som jag och Mathilda aldrig verkar få nog av! Vår sista måltid i Changchun för fyra år sedan, och nu äntligen fick hon äta det igen! (Jag har ju ätit det non-stop sedan jag kom hit 😉 )

Lördagen blev en mer sightseeing dag där vi efter lunch blev det lite shopping innan vi sedan fortsatte promenerade ner för Nanjing gatan 南京路 som leder till The Bund外滩 som vi följde i några kilometer innan vi svängde av mot Gamla Stan och Yu Garden 豫园. Innan middagen så mellanlandade vi på hotellet för att dels lämna saker och dels byta om till lite roligare kläder då vi efter middagen åkte till The Financial Tower, en av Shanghais högsta byggnader, för att dricka lite drinkar med den fantastiska utsikten över Shanghai.

Sista dagen blev en lugn och härlig dag som startade med brunch på mitt favoritpannkaksställe Pancake Day på University Avenue 大学路. Jag provade blåbärspannkakor som var helt gudomliga, vi blev sittande där med kaffe och intressanta samtalsämnen ett bra tag innan det blev storhandling på Walmart. Mathilda hade ju såklart en hel saker och snacks hon ville köpa med sig hem!

Den fantastiska långhelgen avslutades med ännu en av mina storfavoriter, HOT POT火锅. Ett sätt att äta som både jag och Mathilda hatade uppe i Changchun, vi förstod bara inte varför så många tyckte det var så himla gott och fantastiskt, det var så himla äckligt! DOCK så hade vi ju inte fått äta den riktiga typen av hot Pot, så jag var ju tvungen att visa Mathilda varför så många, inklusive mig nu, älskar hot pot, och nu gillar hon också det. Vi åt oss riktigt proppmätta, knappt så att man kunde andas efteråt.

Är verkligen så himla glad och tacksam för att hon åkte hela vägen till Shanghai för att träffa mig över bara en långhelg!

Det här inlägget postades i Ämneslärarstudent. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt