Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Praktiken är igång!

Första veckans praktik är avklarad. Till min glädje har jag fått träffa många av eleverna från förra terminen, och eleverna kommer faktiskt ihåg mig från vårterminen!

Varm i kläderna – bokstavligt talat

I veckan har jag bjudit på tre lektioner i Engelska 6 med tre olika gymnasieklasser. Jag har blivit varm i kläderna, bokstavligt talat. Det är mycket mer ansträngande än det ser ut att ständigt vara i rörelse under ett 80 minuter långt lektionspass! Jag skiftade hastigt mellan att skriva på tavlan, dela ut papper och gå mellan de viftande händerna – och så klart passade jag på att återkoppla med handledaren när en lugn stund presenterade sig.

Tillbaka i lärarrummet har jag suttit med den kommande veckans lektionsplanering. Det slår mig återigen hur kreativ lärargärningen faktiskt är. Inom det engelska ämnets kursplan finns det en hel värld av språk, skrivande, kultur och litteratur att upptäcka. Vad tar vi oss an nästa vecka?

MVH/Amanda Morrill

 

Kan jag hitta inspiration till nästa veckas Engelska 6-lektioner på mitt skrivbord?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *