Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Första veckan i Kina

WOW säger jag bara! Kan knappt förstå att det redan har gått en hel vecka sedan jag satte mig på flyget ner hit och allt har verkligen gått i ett! Säger också “WOW” för att Shanghai är så himla fantastiskt! Jag har bara varit här i en vecka är jag helt såld, mina 5 månader här kommer att gå alldeles för fort.

Vad har jag sysslat med i en hel vecka då?

Mina första dagar så bodde jag på ett hotell mitt i stan. Efter att ha bott i Kina tidigare var jag redan väl medveten om att man måste kasta bort alla sina vanliga krav och förväntningar och sätta på sig sina “China-goggles” (filtret som gör att man bara observerar vissa saker och sen accepterar det och går vidare). I detta fallet, mitt lilla hotellrum som inte riktigt såg ut som på bilderna och som var extremt fuktskadat. Jag hade till och med svårt att andas på natten då luftkonditioneringen inte riktigt fungerade heller. Men bortsett från det var det perfekt att bo så nära staden och bara kunna snöra på sig skorna och gå ner till The Bund.

Shanghai skyline as seen from The Bund

Då under de första dagarna innan jag flyttade in på campus (mer om det i nästa blogginlägg!) gick jag totalt 52,1 km. Att säga att jag hade ont i fötterna är nog en rejäl underdrift! Men så himla värt att bara gå runt och njuta av en stad som erbjuder allt från höga skyskrapor till små trånga gränder i sann Asien anda. Det finns alltid en ny gränd att upptäcka eller en ny marknad som man hittar inne i de mest osannolika byggnaderna, riktigt häftigt är det! Onekligen har jag ju då redan lyckats köpa en ryggsäck, en klocka och kläder, allt under 300kr!

I övrigt har det varit värdigt varmt och skönt, ca 30 grader varje dag dock molnigt, så det är väldigt fuktigt här. Mig gör det dock inget! Jag tycker bara att det är så otroligt skönt att kunna gå runt i shorts och linne hela dagen och kvällen utan att behöva tänka på att ta med sig en tjock tröja!

I Kina kan till och med jag se lång ut! Eller i alla fall normal-storlek 😉

I Kina är det väldigt speciellt att vara utlänning “老外 Lao wai”, det kommer fram random kineser på gatan och frågar ifalll de snälla kan få ta en bild tillsammans. Den här kvinnan ville så gärna att jag också skulle ha en bild så vi fick ta en bild med min kamera också helt enkelt. För övrigt så såg jag henne smygfota mig en stund innan, så det var ju bra att hon tillslut kom fram och frågade.

I nästa inlägg, (som jag lovar inte kommer dröja) kommer ni att få följa med in på campus, mitt dorm room och få läsa om den mest ologiska registreringsprocessen någonsin!

Utsikten från The Bund på kvällen

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Secured By miniOrange