Family time in Shanghai!

I Måndags så kom mamma, pappa och min yngsta lillasyster Nikki till Shanghai! Så att så fort jag hade gjort klart mina två tentor för dagen, uppsatstentan 写作 och den muntliga tentan 口语så satte jag mig i första bästa taxin och åkte in till Marriot Hotel där vi bor nu när de är i Shanghai. Att säga att jag är glad är nog en riktigt stor underdrift! Så himla underbart att ha dem här i Shanghai hos mig!

Förutom att förmiddagarna måndag, tisdag och onsdag gått till mina tentor, har vi såklart sightseeat mycket, även om det kanske inte riktigt blivit som jag planerat då pappa är envisare än till och med mig, så har det ändå blivit riktigt bra! Vi har ätit gott och shoppat gott, både på marknader och i affärer. Vi har gjort studiebesök i mataffärer, fått traditionell kinesisk medicinsk massage och badat i den stora uppvärmda poolen på The Marriot. Åkt upp i The oriental Pearl Tower och gått på glasgolv har vi också hunnit göra!

Vi har även hunnit fira min födelsedag! 26 år har jag nu fyllt och solen sken ner på oss för första gången på hela veckan som de varit här. Vi åt Hot Pot till middag och den oundvikbara  matkoman kom smygandes. Vi satt och vilade magarna en liten stund innan Tårtan jag hade beställt kom in. Här i Kina kan man beställa sin födelsedagstårta via en app som sedan ser till att den levereras till den plats man är på, i detta fallet en restaurang, där jag sedan plockar upp den och lämnar in den till servitriserna/servitörerna som håller tårtan kyld tills vi säger att vi vill ha den. De förbereder tårtan, sätter ljus i den kommer sjungandes med tårtan till bordet.  Just på denna restaurang får man också en liten present från restaurangen! Ett par av deras ätpinnar 筷子 ”Kuai Zi” och en Coca Cola 可乐 ”Ke Le” med förklaringen att uttalen för ätpinnar har “kuai” och i cola finns ”le” och tillsammans skapar det ”Kuai le” vilket betyder ”Glädje”.  Tårtans utseende är nog precis så man tänker att en tårta i asien (typ kina, japan osv) skulle se ut, alltså så långt ifrån vår svenska ”less is more” attityd. Dock var den extremt god! En chokladglass och grädde med godis tårta. Och popcorn. Supergod! Är så himla taggad på att fira min mellansyrras födelsedag i december så vi kan beställa denna tårtan igen hahaha!

Imorgon åker vi till Peking! Det blir min andra gång i Peking och min familjs första gång!

Det här inlägget postades i Ämneslärarstudent. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt