Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

Ett steg närmare professionen

Idag hölls inte en enda lektion på gymnasiedelen av Svenska skolan Costa del Sol. Istället upptogs samtliga mentorers tid av utvecklingssamtal med eleverna, i några fall tillsammans med föräldrar som är bofasta här nere eller på tillfälligt besök. Båda mina handledare är mentorer för var sin klass och satt upptagna från 8.30 på morgonen till sen eftermiddag. Själv hann jag sitta med vid åtta av dessa, varav två med åtminstone en förälder närvarande. Detta var faktiskt första gången jag satt på lärarsidan av bordet, och det var förutom en väldigt givande erfarenhet också ett viktigt steg mot min blivande profession!

Över helgen fick jag i uppdrag av min handledare i engelska att hitta en film som passade till det kapitel en klass i engelska 6 just avslutat. Lurigt nog behandlades där lite olika ämnen, som hajar och oljeindustrin, men också om när man får nog av sin partner (minst sagt). Den sista texten, vilken troligtvis låg färskast i elevernas små huvuden, handlade nämligen om en kvinna som totalt ledsnat på sin svekfulle man och går bananas på deras gemensamma hus. Här såg jag min chans och tänkte att ledorden för denna filmvisning kunde bli något i stil med female liberation. En av de absolut fränaste rullarna på temat är ju tveklöst Thelma & Louise, så igår såg vi första halvan i klassen. Under filmens gång insåg jag att det finns massor av spännande diskussionsfrågor att ta upp efteråt, så nästa vecka ska jag försöka klämma ur eleverna några insiktsfulla svar.

I övrigt fortsätter det fina livet på solkusten med stadiga 20 plusgrader om dagarna, apelsinträd som ger massor av frukt och söndagspaella to die for, som man säger. Vore ju dumt om jag inte njöt medan det varar!

20151117_083957

20151115_130034

november 17, 2015

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *