Lärarstudentbloggen

Här bloggar lärarstudenter om livet som student och framtidens skola

En kurs i verksamhetsutveckling på KPU

Det har gått en månad nu sen jag senast skrev här på bloggen. Under denna månad har vi lärarstudenter på Kompletterande pedagogisk utbildning VT19 haft en kurs i verksamhetsutveckling inom skolan. Skollagen nämligen ger skolors huvudmän ansvar för att ”kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.” Jag kan medge att jag var till stor del tveksam till nyttan av en kurs i verksamhetsutveckling. I dagens pressade skola, tänkte jag, hur ska man ha tid att bedriva systematiskt kvalitetsarbete som är värt namnet?

Analysera utvecklingsprojekt

Men jag var mycket förvånad över det arbete som sker ute på skolorna. Vi studenter fick nämligen i uppgift att hitta och analysera genomförda utvecklingsprojekt. Projekten var mycket olika, till exempel om ordning i klassrum, hållbar utveckling och lässtrategier. Ändå hade alla de gemensamma dragen att identifiera förbättringsmöjligheter och testa någonting nytt. Iband lyckas man, och ibland inte, men alla gånger har man lärt sig någonting och vågat dela med sig till alla.

Inspiration för framtiden

Jag tar med mig några guldkorn från utvecklingsprojekten och stoppar in dem i min idélåda för att använda senare, och tackar tyst alla fina lärare där ute i den gemenskap som jag håller på att bli en del av.

/Amanda Morrill  

Spara goda idéer!
december 9, 2019

Inlägget postades i

Lund

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *