En kopp kaffe, en studentbaguette och ett värmande leende!

Rykande färskt kaffe, en studentbaguette eller kanske dagens pasta. I cafeterian på Campus passerar många studenter varje dag. En naturlig samlingspunkt. En skön samlingspunkt!

Men har du tänkt på att du alltid möts av ett gulligt leende, ett par trevliga ord även när det är lunchrush i cafeterian?

Eftersom jag lämnar min dotter på hennes skola klockan 8 varje morgon har det blivit en naturlig del i min vardag att slå mig ner i denna mysiga samlingspunkt för att läsa, skriva eller bara byta ett par ord med de gulliga tjejerna Johanna, Anna eller Gitte som trots full rush med att förbereda för dagens hungriga studenter alltid tar sig tid för den som känner för att utbyta ett par ord. Att priserna är studentvänliga och att utbudet, som även erbjuder vegetariska alternativ, känns perfekt för en hungrig eller bara småsugen student gör ju inte saken sämre.

bild (27)

I skrivandets stund sitter jag just nu i cafeterian och reflekterar över just detta: att vi ofta inte tänker på vem vi möter i vår vardag när det kurrar i magen eller kaffetarmen känns torr. Ofta är vi så stressade med våra tankar på förberedelserna inför nästa seminarium eller hur vi ska lägga upp nästa hemtenta; hur vi ska få ihop vår studentvardag – att vi glömmer av vem som står på andra sidan disken och möter oss med ett leende trots att vi själva går i vår egen lilla bubbla.

Eftersom jag ofta sitter i cafeterian på morgonen har jag även slagits av den mysiga stämning som tjejerna har sinsemellan i köket. Gitte, ägare till cafeterian, möter tjejerna med omtanke när de ses och den strålar tillbaka, något som värmer en morgontrött student – att höra deras ärliga härliga skratt sinsemellan.

Så nästa gång du köper ditt kaffe eller din studentbaguette – stanna upp och möt Johanna, Anna eller Gitte – dessa tjejer som gör vår studentvardag lite enklare, lite mysigare och godare!

bild (1)

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Tenta. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt