En del av Kristianstad!

Det är lätt hänt att sätta stor fokus på att ämneslärarutbildningen är en del av Lunds universitet. Det är ett stort namn och en anrik stad att säga att man pluggar i eller tillhör som vi på Campus Helsingborg.

Därför tänker jag idag inrikta detta inlägg till att berätta om Högskolan Kristianstad, vilken ämneslärarutbildningen också är en del av. Man skulle kunna säga att Lunds universitet och Högskolan Kristianstad möts i Helsingborg och skapar vår ämneslärarutbildning.

KSTAD
Högskolan Kristianstad.

Beroende på vilka ämnen du läser kan du få lärare från Lund, Kristianstad eller både och. När jag läste historia var varje kurs en blandning där jag träffade lärare från båda lärosätena. Jag skulle faktiskt vilja säga att min absoluta favoritlärare kommer från Kristianstad. Han går utanför ramarna, han är otroligt inspirerande och man vet aldrig vad han kan komma att berätta om. Han kan hur mycket som helst. Ni som läser historia till hösten får gärna ha detta i åtanke och se om ni kan lista ut vem jag menar!

KSTAD2
En annan bild på högskolan Kristianstad. Ett vackert gammalt militärområde.

Vi som studenter kan även delta i olika aktiviteter som sker vid Kristianstads studentkår. De har olika pubkvällar och mycket annat roligt! Det finns även många studentlägenheter i Kristianstad och det är inte så svårt att få bostad som i t.ex. Lund.

Kristianstad är en fin och mysig stad, vilken jag själv är uppvuxen i. Den har en stadskärna med många affärer, caféer och restauranger. Nära högskolan ligger ICA, banken, ÖB, bowling och bra bussförbindelser in till stan.

KSSTADBYNIGHT
En av Kristianstads gågator under julen.

Något som jag som ordförande brinner för är att få ett bättre samarbete mellan kåren i Kristianstad, vårt eget studentråd på Campus och även kårerna i Lund. Därför är en av mina förhoppningar om höstterminen att vi ska kunna ta en resa till Kristianstad med de som vill från Campus.

Nu närmar sig terminen med stormsteg och jag ska i nästa vecka sitta och ringa runt till alla nya ämneslärarstudenter. Så om det ringer från ett konstigt nummer på måndag eller tisdag, svara! Det är jag och Amalia som vill informera och hälsa dig välkommen till Campus Helsingborg!
SVARA!
Svara i telefonen på måndag och tisdag!

Ha det bäst så länge 🙂

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Historia, Högskolan Kristianstad (HKR), Lund. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Vill även tillägga att Högskolan i Kristianstad, samt hela kommunen tillhör en av Sveriges mest tillgängliga städer. Den fysiska tillgängligheten är mycket bra i centrum, på campus och kollektivtrafiken fungera utmärkt att åka med om man sitter i rullstol. Två av många orsaker till jag började läsa till Lärare
    ( Pritidspedagog) med inriktning på hem och konsumentkunskap i Kristianstad.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt